FAQ

Vanliga frågor:

Vad betyder Kaatach?

Kaatach betyder Hej på Kaatachiska, vårt egna språk. Kaatach Kaatach betyder Hej då.

Hur länge har Kaatach funnits?

Kaatach startades 2008 av Tyresöbon Anders Remius, till en början var det mest en lekplats för Anders barnbarn och deras vänner, men fler och fler ville vara med och leka och därmed utvecklades verksamheten snabbt till en publik attraktion.

Den första tiden bakade vi bullar med barnen, planterade frön och körde elbilar men ytan var då bara 50kvm, så när verksamheten flyttade till dagens lokaler på hela 1500kvm (inomhus) så var idéerna många. Anders var nybliven pensionär 2008 och hans önskan var att barn och vuxna skulle leka och upptäcka tillsammans.

Säljer ni strumpor eller barnkläder?

Nej, det gör vi tyvärr inte.

Varför måste man förboka sitt besök?

Med anledning av den pågående pandemin i Sverige så har vi tagit fram ett förbokningssystem för att hålla nere antalet besökare och inte bidra till ökad smittspridning. Vi har valt att ha tre block under dagen med stängning för städning mellan blocken, för våra besökares säkerhet.

Vad kostar det att besöka Kaatach?

Vuxna och bebisar går in utan kostnad på Kaatach. Leksugna barn från 2 år och uppåt betalar 149kr under vardagar och 179kr under helger och skollov, 1-åringar kostar 79kr. Då ingår lek inomhus och utomhus, totalt 3000kvm.

Har ni öppet utomhus bara på sommaren?

Nej, vår utomhusdel är öppen året om. Bara ni har kläder efter väder, då tex våra rutschkanor ibland kan vara blöta.

När är tivolit öppet?

Tivolit öppnar i maj, lite beroende på hur väderleken ser ut, men omkring den 1/5. Om vädret tillåter kör vi ända fram till 30/9.

Kostar tivolit extra?

Ja, att åka tivoli kostar extra, 20kr per biljett och attraktion. Håll utkik efter aktuella avgångstider, de varierar under låg /högsäsong. Tåget till Grönköping och Kaatach Air till Rymdlandet ingår i den ordinarie entrén, där behövs inga biljetter.

Finns det gratis parkering utanför Kaatach?

Ja visst, utanför Kaatach har vi en egen parkering som är kostnadsfri, men däremot får ni inte glömma att hämta ett parkeringstillstånd i den gula lådan utanför vår entrédörr.

Varför får man inte ta in sin barnvagn på Kaatach?

Av den enkla anledningen att Södertörns Brandförsvar har gjort en inspektion här och på grund av brandsäkerhetsskäl får vi under inga omständigheter ta in barnvagnar i våra lokaler. Vagnen kan ni låsa fast utanför vår entré (under tak), medtag vid behov eget lås. Vi har babysitters för utlåning och massor av barnstolar. 

Frågor och svar gällande Corona:

Vilka åtgärder har ni gjort med anledning av Corona?

Våra gästers och vår personals säkerhet och trygghet är alltid vår högsta prioritet. Vi har genomfört en riskanalys och identifierat ett antal åtgärder som vi har åtgärdat – för att kunna ha anläggningen öppen på ett tryggt sätt, utifrån riktlinjer och rekommendationer från svenska myndigheter. Vi har förståelse för att man som gäst kan känna oro eller ha frågor inför sitt besök och vi ska försöka besvara dem alla. Om man som gäst eller personal uppvisar symptom eller inte känner sig frisk ska man hålla sig hemma.

Vilka insatser vidtar Kaatach för att bidra till minskad smittspridning?

Det här gör vi för att våra medarbetare och gäster ska känna sig trygga när de besöker oss och för att minska smittspridningen i samhället:

För att minska köer och trängsel:
… öppnar vi Kaatach för ett mycket begränsat antal gäster per dag.
… flyttas försäljningen av entrébiljetter till Kaatach.se – alla besök måste förbokas. Klicka här för att boka plats.

För att säkerställa social distanshållning har vi:
… infört rutiner samt avståndsmarkeringar och avskiljare på platser runt om på Kaatach där det kan uppstå mycket folk på begränsad yta. Vi har även valt att stänga av vartannat bord i cafét och vill påminna om att alla behöver respektera och följa myndigheternas rekommendationer att hålla avstånden till varandra både i cafét och i leklandet.
… utbildat personalen i gällande rutiner och rekommendationer.
… informerat gästerna både innan besöket och på Kaatach om gällande rutiner och rekommendationer.

För att säkerställa hygienhållning har vi:
… förstärkt städrutinerna av allmänna ytor och toaletter.
… utformat särskilda städ- och hygienrutiner anpassade för situationen.
… infört utökad möjlighet till handtvätt/handsprit på flera ställen på vår anläggning. … utbildat all personal i gällande hygienrutiner.

Åtgärderna ovan är resultatet av en riskanalys av vår verksamhet. Den visade att genom justeringar och anpassningar på flera verksamhetsområden kan vi möta de förhållningsregler och rekommendationer som finns och därmed minimera risken för smittspridning.

Vad är öppet?

Hela leklandet inomhus är öppet, ca 1500kvm. Vi har även öppnat upp den nya staden utomhus så att barnen kan köra ut med elbilarna. Studsmattorna, innebandyplanen, gungorna och allt annat kul på taket är öppet varje dag. Även båtarna i hamnen och dasset är tillgängliga för lek och skoj. Missa inte en tur till Rymdlandet, som ni hittar bakom Kaatach Air. Hela klätterborgen med hängbroar och rutschkanor är också självklart öppna. Tivolit är öppet från maj till och med september, aktuell tidtabell hittar ni på våra anslagstavlor samt vid kassan.

Bra att veta

Vi följer noga utvecklingen kring coronapandemin och riktlinjer från myndigheter och regeringen. Vi fortsätter att arbeta för att bromsa smittspridningen av covid-19 och är beredda att göra ändringar i öppethållandet och verksamheten om det krävs.

Denna information uppdateras kontinuerligt och skrivs med reservation för ändringar. För den senast uppdaterade informationen från myndigheterna, besök krisinformation.se.

Läs mer om Covid-19 hos Folkhälsomyndigheten

Vi vill understryka att även våra besökare har ett eget ansvar att hålla tillräckligt stort avstånd till varandra, respektera hänvisningar och visa hänsyn mot andra, både besökare och vår personal, för att motverka smittspridning av covid-19. Vi befinner oss i en väldigt speciell tid och det är vårt gemensamma ansvar att skydda varandra mot viruset. Tack för att ni hjälper till! <3

Restriktioner från 1/12 2021

På Kaatach fortsätter vi att vara rädda om varandra.

Från den 1 december gäller nya föreskrifter och allmänna råd från Folkhälsomyndigheten om särskilda begränsningar för att förhindra covid-19.

På Kaatach har vi valt att från och med den 1/12  inte ta in fler än 100 gäster per block, som ett alternativ till att tillämpa vaccinationsbevis.

Vi behåller plexiglas vid kassan och extra covid städning för er trygghet.

Visa hänsyn genom att hålla avstånd. Tack🙏

Frågor och svar gällande kalas:

Så här går ett kalas till

Kom gärna till kassan och anmäl er ankomst, så visar vi er rummet och berättar lite om anläggningen samt hur kalaset kommer att gå till. Här svarar vi på eventuella frågor kring kalaset och ni kommer att få entréarmband i samma antal som ni har bokat gäster.

I kalaset ingår normalt sett obegränsad lektid på Kaatach, men under pandemin är dagen indelad i tre block, vilket innebär att kalaset får stanna och leka under hela sitt bokade block. De tre blocken är 10.00-12.30, 13.00-15.30 samt 16.00-18.30. Vänligen notera att vi tömmer lokalen mellan blocken för att kunna städa ordentligt. Entrén är alltså bara öppen kl 10.00, kl 13.00 samt kl 16.00, övriga tider är dörren låst.

Vänligen notera att när er kalasrumstid börjar serveras maten i ert rum. Det är viktigt att ni passar er mattid då det är flera moment som ska hinnas med för er och kalasvärden. Efter maten serveras glass i samband med sång för födelsedagsbarnet, vi hoppas att ni alla sjunger med. Kalasvärden ansvarar för all servering, tar hand om disk och skräp och städning. Kalasvärden agerar inte lekledare och är inte ansvarig för barnen.

Vår personal städar och tömmer kalasrummet direkt efter glassen, så vi är tacksamma om ni tar med era tillhörigheter. Om ni önskar låsa in paket eller värdesaker så har vi förvaringsskåp i kapprummet. Ta gärna med ett hänglås eller köp ett i kassan för 50kr.

När 15 minuter återstår av er kalastid så är det dags för finalen. Er kalasvärd delar nu ut godispåsar till alla kalasbarn. Om ni valt fiskdamm som tillval (i samband med er bokning) så går ni tillsammans med er kalasvärd till fiskdammen.

Ni har tillgång till kalasrummet och leklandet i 2,5 timme (med anledning av covid-19) och önskar ni ta med egen tårta tillkommer 100kr i serviceavgift.

Vänligen observera att det inte är tillåtet att äta godis i leklandet. Små barn kan lätt sätta i halsen om det ligger godisbitar på golvet.

Hur många får vi vara?

Våra fyra kalasrum rymmer max 12, 15 respektive 32 barn. Minsta antal för bokning är sju barn i samtliga kalasrum. Det går att boka kalas för färre antal barn men då måste ni betala för resterande barn. Till exempel: om ni bokar ett kalas för fem barn i Skärgårdsrummet måste ni betala för sju barn. OBS! Under pandemin har vi endast två kalasrum öppna, Djungelrummet och Cirkusrummet. 

Obs! Under pågående pandemi är det endast tillåtet att max två föräldrar till varje kalas närvarar, detta för att minska smittspridningen och lämna plats för barnen.

Vad kostar kalaset?

Barnkalas på Kaatach kostar 180 – 240 kronor per barn, beroende på menyval. Observera att eventuella ändringar om antalet barn måste ske senast torsdagen samma vecka som kalaset äger rum, så att personalen vet hur mycket mat de ska förbereda. Om några av kalasbarnen inte dyker upp tillkommer endast en matkostnad för dessa barn.

Ni har tillgång till kalasrummet och leklandet i 2,5 timme och önskar ni ta med egen tårta tillkommer 100kr i serviceavgift.

Hur betalar jag?

Kalaset betalas på hemsidan i samband med bokningen. Ev prisjusteringar görs på kalasdagen i kassan. Vänligen notera våra avbokningsregler innan bokningen slutförs. 

Vissa barn har allergier eller kan inte äta griskött, finns det andra alternativ?

Självklart har vi även vegetarisk korv och kycklingkorv som alternativ till vanlig korv. Vi har dessutom laktosfria och glutenfria pannkakor. Vi har även veganska alternativ. Glassbägaren i menyn kan bytas upp mot Piggelin för allergiker. Om ni hellre önskar veganskt godis så har vi självklart det också. Vi erbjuder även sockerfritt alternativ till godispåsen.

Meddela oss vid bokningen av kalaset så tar vi kontakt med er och berättar vilka alternativ ni kan välja på. Senast torsdag samma vecka som ni har kalaset (lördag/söndag) behöver ni återkoppla till oss med antalet barn och ev allergier eller specialkost, tel 08-400 268 80.

Hur bokar jag?

Enklast är det att boka barnkalas direkt i vår kalasbokning, men ring oss gärna om ni har frågor kring barnkalas, måndagar till fredagar klockan 10.00 till 18.00 nås vi på tel 08-400 268 80. Det går även bra att lämna meddelande så ringer vi upp så snart vi kan.

Vad gäller vid avbokning?

Avbokning skall ske skriftligen till info@kaatach.se minst 2v före kalasdagen för att inte medföra någon debitering. Avbokningar som inkommer 1v före kalasdagen debiteras med 500 kr. Senare avbokningar och uteblivna kalas debiteras med hela kalasets värde. Ombokning vid sjukdom görs utan kostnad, ring oss så löser vi det, 08-400 268 80.

Vad gäller vid ändringar?

Vid ändring av kalasbokning har ni som bokar skyldighet att återkomma senast torsdagen innan kalaset med information om vilken ändring ni önskar att göra, justering av antalet barn och om det finns någon allergi eller övrig information som vi behöver känna till. 

Vad mer bör jag tänka på?

Alla födelsedagskalas måste ha minst en vuxen person med sig som ansvarar för att alla följer de regler vi har på Kaatach.

På Kaatach finns det mindre förvaringsskåp att låsa in värdesaker i. Medtag eget hänglås eller köp ett i vårt café för 50 kr.

Vänligen notera att vi inte får ha barnvagnar inomhus p g a brandsäkerhetsskäl, enligt Södertörns Brandförsvar. Vagnen kan ni låsa fast utanför entrén (ta med eget hänglås). I cafét finns babysitter att låna.

Meddela gärna era gäster som kommer med bil att de behöver hämta ett parkeringstillstånd i korgen utanför vår entrédörr, alternativt i kassan.

Finns inbjudningskort?

Javisst, gratis inbjudningskort finns att hämta hos oss på Kaatach eller ladda ner genom att klicka på länken här nedan, och sedan skriv ut:

Ladda ner inbjudningskort

Saknar du din bokningsbekräftelse?

När kalaset är bokat i systemet så skickas en bekräftelse till er på aktuell dag, vald meny o s v. Om ni inte har mottagit er bekräftelse efter 24h så titta gärna i skräpkorgen.

Barnkalas på Kaatach

Fira födelsedagen hos oss här i Stockholm och låt vår kalasvärd hjälpa dig med allt som hör barnkalaset till.

I kalasbokningen hittar du alla lediga datum och kalastider. Här kan du även göra olika typer av tillval, till exempel ansiktsmålning, trafikskola, chokladbollar, cirkuskalas, fiskdamm, läsk, chips eller sockerfritt alternativ.

Boka kalas