FAQ

Vanliga frågor:

Vad betyder Kaatach?

Kaatach betyder Hej på Kaatachiska, vårt egna språk. Kaatach Kaatach betyder Hej då.

Hur länge har Kaatach funnits?

Kaatach startades 2008 av Tyresöbon Anders Remius, till en början var det mest en lekplats för Anders barnbarn och deras vänner, men fler och fler ville vara med och leka och därmed utvecklades verksamheten snabbt till en publik attraktion.

Den första tiden bakade vi bullar med barnen, planterade frön och körde elbilar men ytan var då bara 50kvm, så när verksamheten flyttade till dagens lokaler på hela 1500kvm (inomhus) så var idéerna många. Anders var nybliven pensionär 2008 och hans önskan var att barn och vuxna skulle leka och upptäcka tillsammans.

Säljer ni strumpor eller barnkläder?

Nej, det gör vi tyvärr inte.

Vad kostar det att besöka Kaatach?

Vuxna och bebisar går in utan kostnad på Kaatach. 1-åringar kostar 99kr (förköp) och drop in 119kr.

Leksugna barn från 2 år och uppåt betalar 179kr under vardagar (förköp), drop in 199kr. Under helger och skollov kostar en 2-åring 219kr (förköp), drop in kostar då 239kr.

Då ingår lek inomhus och utomhus, totalt 3000kvm.

Har ni öppet utomhus bara på sommaren?

Nej, vår utomhusdel är öppen året om. Bara ni har kläder efter väder, då tex våra rutschkanor ibland kan vara blöta.

När är tivolit öppet?

Tivolit öppnar i maj, lite beroende på hur väderleken ser ut, men omkring den 1/5. Om vädret tillåter kör vi ända fram till 30/9.

Kostar tivolit extra?

Ja, att åka tivoli kostar extra, 40 kr per biljett och attraktion. Håll utkik efter aktuella avgångstider, de varierar under låg /högsäsong. Vi säljer även biljetter i 6-pack och 12-pack.

Är det säkert att åka i attraktionerna ute?

Säkerheten är det absolut viktigaste för oss på Kaatach Lekland. Varje år kontrolleras och godkänns alla attraktioner av ett kontrollorgan som är utsett av svenska staten, Deka. Utöver detta kontrollerar vår egen personal alla attraktioner dagligen för att säkerställa att allt står rätt till.

Finns det gratis parkering utanför Kaatach?

Ja visst, utanför Kaatach har vi en egen parkering som är kostnadsfri. Ni registrerar er bil i kassan vid ankomst. Easy Park används endast för parkering efter kl 19.

Varför får man inte ta in sin barnvagn på Kaatach?

Av den enkla anledningen att Södertörns Brandförsvar har gjort en inspektion här och på grund av brandsäkerhetsskäl får vi under inga omständigheter ta in barnvagnar i våra lokaler. Vagnen kan ni låsa fast utanför vår entré (under tak), medtag vid behov eget lås. Vi har babysitters för utlåning och massor av barnstolar. 

Vad gäller för barn som har med sig ledsagare eller personlig assistent?

Gäst med funktionsvariation betalar ordinarie entrépris, men ledsagare eller assistent till gäst med fysisk eller dold funktionsvariation har fri entré. Ledsagaren måste vara minst 16 år fyllda och kunna uppvisa legitimation.

Gäst med funktionsvariation bör ha med sig intyg som visas upp i kassan vid ankomst. Intyget ska innehålla ditt namn samt en kort beskrivning av hur ditt behov av ledsagning ser ut. Vi godkänner intyg från vården, kommunen, skola samt assistansbolag. Läs mer under “Inför besöket, stycket Bra att veta för dig som har funktionsvariation”.

Frågor och svar gällande Corona:

Vilka insatser vidtar Kaatach för att bidra till minskad smittspridning?

Det här gör vi för att våra medarbetare och gäster ska känna sig trygga när de besöker oss och för att minska smittspridningen i samhället:

För att minska köer och trängsel:
… öppnar vi Kaatach för ett mycket begränsat antal gäster per dag.
… flyttas försäljningen av entrébiljetter till Kaatach.se – alla besök måste förbokas. Klicka här för att boka plats.

För att säkerställa social distanshållning har vi:
… infört rutiner samt avståndsmarkeringar och avskiljare på platser runt om på Kaatach där det kan uppstå mycket folk på begränsad yta. Vi har även valt att stänga av vartannat bord i cafét och vill påminna om att alla behöver respektera och följa myndigheternas rekommendationer att hålla avstånden till varandra både i cafét och i leklandet.
… utbildat personalen i gällande rutiner och rekommendationer.
… informerat gästerna både innan besöket och på Kaatach om gällande rutiner och rekommendationer.

För att säkerställa hygienhållning har vi:
… förstärkt städrutinerna av allmänna ytor och toaletter.
… utformat särskilda städ- och hygienrutiner anpassade för situationen.
… infört utökad möjlighet till handtvätt/handsprit på flera ställen på vår anläggning. … utbildat all personal i gällande hygienrutiner.

Åtgärderna ovan är resultatet av en riskanalys av vår verksamhet. Den visade att genom justeringar och anpassningar på flera verksamhetsområden kan vi möta de förhållningsregler och rekommendationer som finns och därmed minimera risken för smittspridning.

Bra att veta

Vi följer noga utvecklingen kring coronapandemin och riktlinjer från myndigheter och regeringen. Vi fortsätter att arbeta för att bromsa smittspridningen av covid-19 och är beredda att göra ändringar i öppethållandet och verksamheten om det krävs.

Denna information uppdateras kontinuerligt och skrivs med reservation för ändringar. För den senast uppdaterade informationen från myndigheterna, besök krisinformation.se.

Läs mer om Covid-19 hos Folkhälsomyndigheten

Vi vill understryka att även våra besökare har ett eget ansvar att hålla tillräckligt stort avstånd till varandra, respektera hänvisningar och visa hänsyn mot andra, både besökare och vår personal, för att motverka smittspridning av covid-19. Vi befinner oss i en väldigt speciell tid och det är vårt gemensamma ansvar att skydda varandra mot viruset. Tack för att ni hjälper till! <3

Frågor och svar gällande kalas:

Hur går ett barnkalas till?

Kom gärna till kassan och anmäl er ankomst, så visar vi er rummet och berättar lite om anläggningen samt hur kalaset kommer att gå till. Här svarar vi på eventuella frågor kring kalaset och ni kommer att få entréarmband i samma antal som ni har bokat kalasgäster.

Kaatach har öppet 10.00-13.30 samt 14.30-18.00.

De tider som finns att boka i kalasrummet är: 10.00-11.30, 12.00-13.30 samt 14.30-16.00 samt 16.30-18.00. Ni har tillgång till kalasrummet i 1,5h men ni får besöka oss under sammanlagt 3,5h, dvs lek före eller efter er tid i kalasrummet.

Vänligen notera att när er kalasrumstid börjar serveras maten i ert rum. Det är viktigt att ni passar er mattid då det är flera moment som ska hinnas med för er och kalasvärden. Efter maten serveras glass i samband med sång för födelsedagsbarnet, vi hoppas att ni alla sjunger med. Kalasvärden ansvarar för all servering, tar hand om disk och skräp och städning. Kalasvärden agerar inte lekledare och är inte ansvarig för barnen.

Vår personal städar och tömmer kalasrummet direkt efter glassen, så vi är tacksamma om ni tar med era tillhörigheter. Om ni önskar låsa in paket eller värdesaker så har vi förvaringsskåp i kapprummet. Ta gärna med ett hänglås eller köp ett i kassan för 50kr.

När 15 minuter återstår av er kalastid så är det dags för finalen. Er kalasvärd delar nu ut godispåsar till alla kalasbarn. Om ni valt fiskdamm som tillval (i samband med er bokning) så går ni tillsammans med er kalasvärd till fiskdammen.

Önskar ni ta med egen tårta tillkommer 200kr i serviceavgift.

Vänligen observera att det inte är tillåtet att äta eller dricka i leklandet. Små barn kan lätt sätta i halsen om det ligger godisbitar eller dylikt på golvet.

Hur många får vi vara?

Våra fyra kalasrum rymmer max 12,15 respektive 28 barn. Minsta antal för bokning är åtta barn i samtliga kalasrum. Det går att boka kalas för färre antal barn, men då måste ni betala för resterande barn. Till exempel: om ni bokar ett kalas för fem barn i Skärgårdsrummet måste ni betala för åtta barn.

Vad kostar ett barnkalas?

Barnkalas på Kaatach kostar 269 – 319 kronor per barn, beroende på menyval. Observera att eventuella ändringar om antalet barn måste ske senast onsdag samma vecka som kalaset äger rum, så att personalen vet hur mycket mat de ska förbereda. I alla menyer ingår inträdet.

Hur betalar jag?

Kalaset betalas på hemsidan i samband med bokningen. Ev prisjusteringar görs på kalasdagen i kassan. Vänligen notera våra avbokningsregler innan bokningen slutförs. 

Vissa barn har allergier eller kan inte äta griskött, finns det andra alternativ?

Självklart har vi även vegetarisk korv och kycklingkorv som alternativ till vanlig korv. Vi har dessutom laktosfria och glutenfria pannkakor. Vi har även veganska alternativ. Glassbägaren i menyn kan bytas upp mot Piggelin för allergiker. Om ni hellre önskar veganskt godis så har vi självklart det också. Vi erbjuder även sockerfritt alternativ till godispåsen.

Meddela oss vid bokningen av kalaset så tar vi kontakt med er och berättar vilka alternativ ni kan välja på. Senast onsdag samma vecka som ni har kalaset (lördag/söndag) behöver ni återkoppla till oss med antalet barn och ev allergier eller specialkost, tel 08-400 268 80.

Hur bokar jag barnkalas?

Enklast är det att boka barnkalas direkt i vår kalasbokning, men ring oss gärna om ni har frågor kring barnkalas, måndagar till fredagar klockan 10.00 till 18.00 nås vi på tel 08-400 268 80. Det går även bra att lämna meddelande så ringer vi upp så snart vi kan.

Vad gäller vid avbokning?

Avbokning av kalas skall ske skriftligen till info@kaatach.se minst 2v före kalasdagen för att inte medföra någon debitering. Avbokningar som inkommer 1v före kalasdagen debiteras med 1000 kr. Senare avbokningar och uteblivna kalas debiteras med hela kalasets värde. Ombokning vid sjukdom görs utan kostnad, ring oss så löser vi det, 08-400 268 80.

Vad gäller vid ändringar?

Vid ändring av kalasbokning har ni som bokar skyldighet att återkomma senast onsdagen innan kalaset med information om vilken ändring ni önskar att göra, justering av antalet barn och om det finns någon allergi eller övrig information som vi behöver känna till. Om ni behöver minska antalet kalasbarn senare än onsdag utgår tyvärr ingen återbetalning, men vi serverar er den meny som ni har beställt till antalet barn som ni har betalt för. Ring oss vid frågor, 08-400 268 80.

Vad mer bör jag tänka på?

Alla födelsedagskalas måste ha minst en vuxen person med sig som ansvarar för att alla följer de regler vi har på Kaatach. Kalsvärden hjälper er med allt som sker i kalasrummet, men denne är inte lekledare i leklandet.

På Kaatach finns det mindre förvaringsskåp att låsa in värdesaker i. Medtag eget hänglås eller köp ett i vårt café för 50 kr.

Vänligen notera att vi inte får ha barnvagnar inomhus p g a brandsäkerhetsskäl, enligt Södertörns Brandförsvar. Vagnen kan ni låsa fast utanför entrén (ta med eget hänglås). I cafét finns babysitter att låna.

Meddela gärna era gäster som kommer med bil att de behöver hämta ett parkeringstillstånd i korgen utanför vår entrédörr, alternativt i kassan.

Vänligen notera följande: det är inte tillåtet att ta med egen mat, dryck, fikabröd, snacks eller godis till kalaset utan endast tårta. Vi tillåter inga ballonger då många barn är rädda för dem och det finns kvävningsrisk när ballongerna går sönder.  

Finns inbjudningskort?

Javisst, gratis inbjudningskort finns att hämta hos oss på Kaatach eller ladda ner genom att klicka på länken här nedan, och sedan skriv ut:

Ladda ner inbjudningskort

Saknar du din bokningsbekräftelse?

När kalaset är bokat i systemet så skickas en bekräftelse till er på aktuell dag, vald meny o s v. Om ni inte har mottagit er bekräftelse efter 24h så titta gärna i skräpkorgen.

Barnkalas på Kaatach

Fira födelsedagen hos oss här i Stockholm och låt vår kalasvärd hjälpa dig med allt som hör barnkalaset till.

I kalasbokningen hittar du alla lediga datum och kalastider. Här kan du även göra olika typer av tillval, till exempel ansiktsmålning, trafikskola, chokladbollar, cirkuskalas, fiskdamm, läsk, chips eller sockerfritt alternativ.

Boka kalas